Apple

Môže byť počítač Mac infikovaný trójskym koňom Microsoft?

Môže byť počítač Mac infikovaný trójskym koňom Microsoft?

Tieto súbory nie sú spustiteľné v systéme macOS (všeobecne), a preto by nefungovali. Ak však skopírujete .súbor exe do počítača so systémom Windows, otvorte ho v počítači Bootcamp alebo ho skopírujte do virtuálneho počítača so systémom Windows v počítači - potom ho môžete potenciálne spustiť a nakaziť sa.

  1. Môže trójsky kôň Windows napadnúť počítač Mac?
  2. Môže počítač Apple dostať trójsky vírus??
  3. Ako sa zbavím trójskeho koňa na počítači Mac?
  4. Môže počítač Mac dostať vírusom Windows?
  5. Infikuje vírus Mac?
  6. Odporúča Apple antivírus pre Mac?
  7. Má Mac zabudovaný antivírusový program?
  8. Prečo je môj Mac zrazu taký pomalý?
  9. Potrebujete antivírusovú ochranu na počítači Mac?
  10. Posiela spoločnosť Apple varovania pred vírusmi na počítačoch Mac?
  11. Môže dôjsť k hacknutiu počítača Mac?

Môže trójsky kôň Windows napadnúť počítač Mac?

Spustiteľné súbory systému Windows nemôžu byť spustené v systéme Mac a spustiteľné súbory systému Mac nemôžu byť spustené v systéme Windows, takže spustiteľný súbor systému Windows nemôže infikovať počítač Mac. ... Je možné, že počítač so systémom Windows obsahuje také súbory na pevnom disku, ktoré môžu napadnúť počítač Mac, akonáhle sa používateľ systému Mac rozhodne tieto súbory otvoriť. Prečítajte si túto otázku o bezpečnosti.

Môže počítač Apple dostať trójsky vírus??

Trójske kone sú spoločné pre počítače Mac a PC. Jeden pozoruhodný počítačový trójsky kôň Apple bol nájdený vo februári 2017. Pod prezývkou „MacDownloader“ to bol škodlivý softvér, ktorý sa skrýval vo falošnej aktualizácii Adobe Flash.

Ako sa zbavím trójskeho koňa na počítači Mac?

V systéme OS X vyberte možnosť „Prejsť“ väčšinou v ľavom hornom rohu obrazovky. Prejdite na Aplikácie. V adresári Aplikácie vyhľadajte niečo neobvyklé, čo by mohlo byť za upozorneniami systému Trojan Mac. Kliknite pravým tlačidlom myši na také položky, ako je táto, a vyberte príkaz Presunúť do koša, čím spustíte odstraňovanie trójskeho počítača.

Môže počítač Mac dostať vírusom Windows?

Áno, v počítačoch Mac môžu byť vírusy. Je smutné, že váš MacBook, iMac alebo Mac Mini môže byť infikovaný škodlivým softvérom. Počítače Mac sú menej zraniteľné ako počítače so systémom Windows, ale môžu na ne úspešne zaútočiť aj vírusy a hackeri.

Infikuje vírus Mac?

Dochádza pri produktoch Apple k vírusom? Aj keď Apple robí všetko pre to, aby boli všetky jeho zariadenia v bezpečí, a to tak, že sťažuje sťahovanie akéhokoľvek / všetkého softvéru cudzieho do jeho oficiálneho obchodu s aplikáciami Apple, neznamená to, že váš Mac, iPhone alebo iPad je odolný voči všetkým počítačovým vírusom.

Odporúča Apple antivírus pre Mac?

Ako sme už vysvetlili vyššie, určite nie je nevyhnutnou požiadavkou inštalácia antivírusového softvéru na váš počítač Mac. Apple odvádza dobrú prácu pri udržiavaní prehľadu o zraniteľnostiach a zneužitiach a aktualizácie systému macOS, ktoré ochránia váš počítač Mac, budú automaticky vytlačené veľmi rýchlo.

Má Mac zabudovaný antivírusový program?

Majú počítače Mac zabudovaný antivírusový softvér? Od roku 2009 spoločnosť Apple zahrnula XProtect, vlastný antivírusový softvér spoločnosti Apple, do všetkých počítačov Mac. XProtect kontroluje všetky aplikácie a súbory na prítomnosť vírusov a škodlivého softvéru pomocou databázy hrozieb, ktorú Apple denne aktualizuje. ... Dizajn počítačov Mac všeobecne obmedzuje škody spôsobené malvérom.

Prečo je môj Mac zrazu taký pomalý?

Ak zistíte, že váš Mac beží pomaly, môžete skontrolovať niekoľko možných príčin. Spúšťací disk počítača nemusí mať dostatok voľného miesta na disku. ... Ukončite všetky aplikácie, ktoré nie sú kompatibilné s vaším počítačom Mac. Aplikácia môže napríklad vyžadovať iný procesor alebo grafickú kartu.

Potrebujete antivírusovú ochranu na počítači Mac?

Naozaj potrebujete antivírus na ochranu počítača Mac? Stručne povedané, áno. Počítače Mac nie sú imúnne voči malvéru a útoky zamerané na počítače Mac sú čoraz rozšírenejšie.

Posiela spoločnosť Apple varovania pred vírusmi na počítačoch Mac?

Spoločnosť Apple neposiela nevyžiadané e-mailové správy ani nevyžiadané telefonické hovory so žiadosťou o osobné alebo finančné informácie alebo opravu vášho zariadenia. ... Falošné chybové správy „Vírusová výstraha od spoločnosti Apple“ sa zobrazujú tak, aby používateľa oklamali, aby si myslel, že jeho zariadenie zlyhalo alebo že bol zistený vírus.

Môže dôjsť k hacknutiu počítača Mac?

Môžu byť počítače Mac napadnuté hackermi? V porovnaní s Windows to môže byť zriedkavé, ale áno, vyskytli sa prípady, keď k počítačom Mac prenikli hackeri. ... Malvér sa dokonca našiel aj na počítačoch M1 Mac - prečítajte si o Silver Sparrow a prvom prípade malvéru pre počítače M1 Mac.

Počítače MacBook Pro sa počítajú bez pripojenia k elektrickej sieti
Počíta sa cyklus batérie, keď je pripojený? Mám si robiť starosti s počtom cyklov? Ako zabránim tomu, aby môj Mac počítal moje cykly? Ako funguje počí...
Problém so zvukom na druhom zariadení pri pripojení k Macbooku cez Bluetooth slúchadlá
Prečo sú moje Bluetooth slúchadlá poškodené? Prečo moje Bluetooth slúchadlá znejú tlmene ako Mac? Môžete počúvať dve Bluetooth slúchadlá súčasne Mac? ...
Chovanie iPhone pri pripájaní k zariadeniam Bluetooth
Má Apple problémy s Bluetooth? Ako zabránim tomu, aby môj iPhone vyhľadával Bluetooth na iných zariadeniach? Je Bluetooth na iPhone bezpečný? Na koľko...