Vyhladzovanie

Je v aplikácii Motion možné ostré škálovanie pixelov? (namiesto vyhladzovania)

Je v aplikácii Motion možné ostré škálovanie pixelov? (namiesto vyhladzovania)
  1. Potrebujete vyhladenie pri 1440p?
  2. Potrebujem vyhladzovanie?
  3. Ktoré vyhladzovanie je najlepšie?
  4. Čo je lepšie MSAA alebo SSAA?
  5. Zvyšuje anti aliasing FPS?
  6. Aké vyhladenie by som mal použiť pri 1440p?
  7. Má anti-aliasing rozdiel??
  8. Má anti-aliasing hrubší zakrivený okraj?
  9. Potrebujem vyhladenie pri 1080p?
  10. Prečo je Msaa taký náročný?
  11. Mám použiť anizotropné filtrovanie?
  12. Prečo je vyhladzovanie také zlé?

Potrebujete vyhladenie pri 1440p?

TBH, aj keď v rozlíšení 1440p stále potrebujete AA, budete všade na internete počuť, že to nie je potrebné, ale v niektorých hrách je to stále nevyhnutné, zvyčajne ho nastavím na najnižší AA alebo MSAA x1, aby som sa zbavil zubatých hrán. Určite sú viditeľné bez AA akéhokoľvek druhu.

Potrebujem vyhladzovanie?

Vyhlazovanie môže byť dôležité, pretože ovplyvňuje vaše ponorenie a výkon v hre, ale má tiež vplyv na výkon vašich hier tým, že zaberá výpočtové zdroje. Ak používate 4K rozlíšenie na 27-palcovom monitore, potom vyhladzovanie pravdepodobne nebudete potrebovať.

Ktoré vyhladzovanie je najlepšie?

Najlepšie typy vyhladzovacích techník

Čo je lepšie MSAA alebo SSAA?

Z hľadiska výkonu predstavuje MSAA oproti SSAA zásadné zlepšenie. Podpora sa dosiahla vzorkovaním dvoch alebo viacerých susedných pixelov dohromady, namiesto vykreslenia celej scény vo veľmi vysokom rozlíšení. ... To je dôvod, prečo je MSAA oveľa rýchlejší ako SSAA. Hlavnou nevýhodou programu MSAA je nižšia kvalita obrazu, ktorú produkuje.

Zvyšuje anti aliasing FPS?

Nie. Zvyšuje zaťaženie GPU, čo znižuje frekvenciu snímok. Výhodou je, že redukuje zubaté a plazivé hrany, ktoré môžu pôsobiť rušivo.

Aké vyhladenie by som mal použiť pri 1440p?

4K žiadne nepotrebuje. Ale 1440p potrebuje asi 2x-4x AA, aby ste si to vôbec nevšimli.

Má anti-aliasing rozdiel??

Rozdiel je v tom, že pixely sú teraz oveľa, oveľa menšie, takže vytvárajú plynulejší obraz. Pretože v grafike hry sú pixely, je dané len to, že tieto zubaté hrany na obrázkoch stále uvidíte. Toto je to, čo nazývate „aliasing“.

Má anti-aliasing hrubší zakrivený okraj?

Vyhladený drôtený model má za následok ostrejšie a hladšie krivky a hrany a poskytuje vám kontrolu nad hrúbkou čiary pre jednoduché aj dvojité čiary.

Potrebujem vyhladenie pri 1080p?

všeobecne pri hrách s rýchlym tempom si všimnete plynulejšiu snímkovú rýchlosť nad zubami od aliasingu. Na mojom 23 "monitore s rozlíšením 1 080p obvykle považujem 4x AA za dostatočné na odstránenie všetkých zubatých čiar. Závisí to aj od typu AA, pokiaľ ide o výkonnostný zásah a koľko zubatých zubov odstráni.

Prečo je Msaa taký náročný?

Pretože je to v podstate super vzorkovanie, ale iba pre časti obrázka. Vyhľadá okraje a vykreslí oblasti okolo týchto okrajov vo vyššom rozlíšení ako potom nad vzorkovanie, aby zodpovedalo správnemu rozlíšeniu zvyšku obrázka. Ak máte kartu Nvidia, môžete vynútiť mfaa v hrách s natívnou podporou msaa.

Mám použiť anizotropné filtrovanie?

Anizotropné filtrovanie

Pomáha trojriadkové filtrovanie, ale zem vyzerá stále rozmazane. Preto používame anizotropné filtrovanie, ktoré výrazne zlepšuje kvalitu textúry v šikmých uhloch. Ak chcete pochopiť, prečo, vizualizujte si štvorcové okno - pixel 3D modelu - s tehlovou stenou priamo za nami ako našou textúrou.

Prečo je vyhladzovanie také zlé?

AA v hre je zlá, pretože FXAA a SMAA sú jediné možnosti. Obe tieto implementácie by príliš rozmazali obrazové detaily, keby sa im lepšie darilo eliminovať trblietanie.

Ako používať mikrofón iPhone, keď je Bluetooth pripojený k reproduktoru? [duplikát]
Môžem svoj iPhone použiť ako mikrofón s reproduktorom Bluetooth? Môžete pripojiť mikrofón Bluetooth k reproduktoru Bluetooth? Ako zmením nastavenie mi...
Bluetooth / WiFi nie je možné vypnúť v Control Center na iOS 13.4.1
Ako vypnem WIFI kontrolné centrum iOS 13? Ako vypnem ovládacie centrum WIFI a Bluetooth? Ako vypnem Bluetooth v ovládacom centre pre iPhone? Prečo nem...
Prečo môj blutooth výstup znie zle, keď je vstup zapnutý?
Stáva sa to preto, lebo Bluetooth má dva režimy jeden na počúvanie kvalitnejšieho zvuku a druhý na počúvanie a hovorenie cez mikrofón. Keď sa Bluetoot...